SMS-tävling!

Under två veckors tid har jag haft en SMS-tävling med jultema! Nio av mina vänner har deltagit och tappert kämpat om förstaplatsen! Efter en hård strid blev det tillslut två deltagare som slutade på samma poäng! Här kommer listan på vilken plats ni deltagare kommit på och hur många poäng ni fått sammanlagt!
.
1. Elin och Eve, 23 poäng
2. Maja, 18 poäng
3. Anna, 17 poäng
4. Linnéa 16 poäng
5. Cissi, 15,5 poäng
6. Jossan, 14 poäng
7. Heidi, 9 poäng
8. Ina, 6 poäng
.
Vill passa på att tacka alla som var med! Var en chansning att skicka ut tävlingen och det var kul att så många ville vara med! Det var bara killarna som inte vågade delta! ;P Vinnarna kommer få sitt pris inom en snar framtid (förhoppningsvis på torsdag)! :D Ha det fint tills dess! Skriver ner svaren på alla frågor här nere också om det är någon som missade något!
Ha de fint! kram loui <3

Svar på frågorna
Fråga 1: krokus (saffranskrokus)
Fråga 2: kanel, ingefära, nejlikor, kardemumma, salt, bikarbonat
Fråga 3: Tjuvarnas jul
Fråga 4: Deck the halls
Fråga 5: Hugh Grant
Fråga 6: Syrakusa, Sicilien, Italien
Fråga 7: Julskinkan
Fråga 8: Guld, myrra, rökelse, Betlehem
Fråga 9: Eva, Drottning Silvia

<3

Livet är underbart! Ska väl egentligen passa mig för att säga så för det brukar vända då, men jag är verkligen lycklig :) För första gången på väldigt länge börjar känna mig som mig själv igen och jag har verkligen saknat mig (om man nu kan säga så..)! Jag blev godkänd på min slutpraktik och de hade ingenting att anmärka på. En av handledarna sa till och med att hon gärna skulle se mig som en framtida kollega :) Sen är C-uppsatsen inskickad till examinatorn! Äntligen! Som vi har kämpat! Men jag är väldigt nöjd över vad vi knåpat ihop! :) Och Heidi om du läser detta: TACK! Jag är tacksam för väldigt mycket: för det första för att du "tog hand" om mig när jag började i eran klass. När jag först började hade jag en stor klump i magen varje dag och varje kafferast var tårarna inte långt borta. Det betydde så enormt mycket för mig att någon pratade med mig, såg mig och gjorde mig till en del av klassen <3 Sen är jag tacksam för att jag fick skriva arbetet med dig! Har haft jättekul och jag är verkligen nöjd med resultatet av allt vårt slit! Jag är också tacksam för att du stått ut med mig under arbetets gång. Jag vet att jag har klagat på minsta lilla stavfel eller särskrivning och att jag har varit lite grinig, men tack för att du stått ut med mig i alla fall! Du är en fantastisk person och kommer bli en jättebra sjuksköterska!

I helgen fick jag äntligen träffa några av de personer jag tycker bäst om i hela världen :) Tror inte de vet om hur mycket de betyder för mig så tänkte att jag skulle berätta lite om dem. Vi kan börja med min lilla gullegris Elin. Vi lärde känna varandra på gymnasiet, läste franska tillsammans och sen umgicks jag en hel del med hennes klass. Utan henne hade jag nog inte stått ut med franskan. När jag började lära känna Elin tog det inte lång tid innan hon tog en plats i mitt hjärta. Nu är hon en av mina närmsta vänner. Med Elin kan jag vara mig själv, hon är jättego att krama och vi kan prata om allt från en försvunnen toalettknapp till svåra och jobbiga saker som jag för det mesta håller för mig själv. Tyvärr bor hon alldeles för långt ifrån mig :( Men om man ska försöka se något positivt med det så är det att det blir ännu roligare när vi väl ses! Hon är den som (för det mesta) står på min sida när pojkarna "mobbar mig" (på skämt! (Förtydligar så att det inte ska bli några missförstånd ;P)). Elin om du läser detta: Jag är så glad att du finns i mitt liv, du är som en extrasyster för mig och jag hoppas att vi kommer vara vänner för alltid <3
.
Sen har vi hennes fästman Simon :) Vi har kännt varandra väldigt länge. Tror det var i 7:an eller 8:an vi lärde känna varandra. Kommer inte riktigt ihåg om vi lärde känna varandra på KU (kyrkans ungdom) eller i skolan eller när vi konfirmerades, men det var länge sen i alla fall! Han gick också Elins klass på gymnasiet så vi fortsätte att umgås även där. Simon är en underbar vän; han han retas med mig, killar mig och "mobbar" mig för att jag bor i skogen (trots att jag inte gör det)! Men han kan också nästan alltid få mig att skratta och jag vet att jag kan räkna med honom när det verkligen gäller. Han var till exempel den som fick ta hand om mig när jag fick astmaanfall mitt ute i ingenstans när vi var på kanothajk med kyrkan :P Han är dessutom den som står på min sida gällande bilval (man ska ha VOLVO!!!).  Tyvärr bor han inte här i närheten heller, men om två år (!) flyttar de förhoppningsvis hit så jag kan få träffa dem lite oftare! Simon om du läser detta: Du är en av de få vänner jag har kvar sen högstadiet och du betyder jättemycket för mig. Jag hoppas att vi också kommer vara vänner för alltid!
.
Sen har vi lilla Hasse. Eller ja han är inte så liten, han når upp till strax ovanför mina axlar... när han står på knä (!). Han är en av mina längsta vänner (i dubbel bemärkelse - både lång och en vän jag haft länge). Jag tror att första gången vi träffades var när KU (kyrkans ungdom) och TG (tonårsgruppen) skulle ha någon gemensam grej i församlingshemmet. Sen gick vi på högstadiet tillsammans. Vi gick i samma mattegrupp och jag minns att jag störde mig lite på att han och Rickard kunde sitta och hålla på med massa annat på lektionerna (räkna också såklart) och ändå vara bättre på matte än mig var som flitigt satt och räknade igenom boken på lektionerna. Vi konfirmerades också ihop och även han gick i min "extraklass". Hasse är även han en helt underbar person. Även fast även han "mobbar" mig precis som sin "bror" (Simon). Han är en person som får alla i sin omgivning att må bra och jag blir alltid glad när jag pratar med honom eller träffar honom. Han är den av dessa tre som faktiskt bor i närheten, men vi träffas tyvärr inte så ofta ändå :( Hasse om du läser detta: Du är en helt fantastisk person och vän. Du betyder jättemycket för mig och jag hoppas att du alltid kommer finnas kvar i mitt liv.
.
Till sist har vi min kära syster förstås som är en helt fantastisk person. Hon är en av de smartaste personer jag någonsin träffat. Sen är hon så vacker och hon har den bästa humorn ( = lika dålig som min). Hon ritar som en kratta, men vi lyckades vinna Rita och gissa mot killarna ändå! :) Det är med Eve jag får de allra flesta av mina flummutbrott! Eve: jag älskar dig och du är den bästa systern någon kan ha <3 Tyvärr träffar jag ingen av dem (förutom min syster) så ofta som jag hade önskat. Måste även säga att jag är så tacksam över resten av min familj också. Jag har verkligen fått den bästa. <3 Jag älskar er alla så otroligt mycket. <3
.
Oj! Detta inlägget blev mer känslosamt och längre än vad jag hade tänkt, men insåg i helgen hur mycket de betyder för mig och att jag förmodligen inte har berättat det för dem... Hur som helst: ni är guld! <3
.
puss och kram loui <3

Lucia

Idag är det luciadagen! Eller ja, kanske ska skriva "var det..." eftersom dagen snart är slut. Har hur som helst haft en toppendag! Började med att ta sovmorgon! Så jag sov till klockan 9 men låg kvar och drog mig en timme! :) Skönt! Sen åt jag äggfrukost med pappa och jag hann dricka mitt kaffe i lugn och ro :) Eftersom jag verkar vara för gammal för att vara med i luciatåg nuförtiden så passade jag på att sjunga luciasånger i duschen! :) Var så upptagen med att sjunga att jag glömde att ta balsam i håret :P Efter det rotade jag fram lite glitter att ha i håret på praktiken. Käkade lunch framför datorn och kollade på Pan Am som är en helt underbar serie! Bara älskar den helt enkelt! Sen var jag redo för att åka in till praktiken! Väl inne på sjukhuset mötte jag på en gamla kompis som precis hade fått barn, så jag fick se hennes lille mirakel! Han var hur söt som helst och pytteliten! På praktiken var det examinationsdag 3 som gällde! Bara 2 dagar kvar nu! Får hoppas att det går bra, men det känns bra och det verkar som att handledarna och patienterna är nöjda med mig så jag hoppas att jag blir godkänd! :) Kvällen flöt på bra och jag måste säga att jag jobbar med så roliga personer! Känner mig trygg med att jobba med dem, det känns inte jobbigt att fråga dem något, jag känner mig inte obekväm (som jag kan göra runt vissa människor) och de får mig att skratta! Känns som att vi är ett bra team! :) Hoppas att de tycker om att jobba med mig också! När jag väl varvat ner lite ska jag gå och lägga mig innan näst sista dagen på praktiken börjar! Jag börjar se ett slut i ändeln på tunneln! Nu ska ju snart uppsatsen in också! Bara lite småpill kvar nu!
Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag har!
puss och kram loui <3

Ledig

Har haft två dagar ledig nu från både plugg och praktik. Igår kunde jag ändå inte hålla mig borta från plugget så jag letade lite artiklar till diskussionen. Efter det åkte jag och hjälpte en kompis att flytta! Det var kul :) Nya lägenheten var jättefin :) Idag har jag spenderat dagen med att städa, diska, laga mat och tvätta. Tänkte att mamma skulle bli glad när hon kommer hem efter att ha jobbat hela dagen om det ser någorlunda fint ut här hemma! Har städar fram golvet i mitt rum också och dammat och bäddat sängen med rena lakan! Finns det något bättre än att lägga sig i en renbäddad säng? :) Skulle ha åkt iväg och haft glöggmys med några kompisar ikväll men vi ställde in pågrund av att ingen riktigt kände för att köra bil i stormen. Så ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske kolla på film och vila upp mig inför en helg fylld med praktik! Måste säga att jag har en väldig tur ibland! Jobbar kväll imorgon så var rädd att jag skulle missa el classico, men som tur är slutar jag halv 10 och matchen börjar klockan 10! Så kvällen är räddad! :)
Ha en fin kväll!
kram loui <3

5 dagar

Halva slutpraktiken är gjord, så nu återstår bara de 5 dagar vi blir bedömda på. Känns lite läskigt men det ska förhoppningsvis gå bra! Och så är det snart dags att lämna in uppsatsen. Spännande! Så nu gäller det att hålla sig pigg och frisk så att jag kan tänka ordentligt. För tillfället är jag dock trött och lite halvkrasslig, men det får bli ändring på det. Det är väl dags att börja ta tag i träningen igen för att jag ska orka och hålla mig frisk! Grejen är den att jag vet ju hur mycket bättre jag mår, hur mycket piggare jag blir och hur mycket bättre jag presterar när jag tränar, men jag har bara inte hittat den lite extra energin för att orka ta tag i det. Vilket är synd. I vanliga fall brukar jag försöka tänka att när jag är som tröttast är det då jag behöver träningen som bäst, och jag tror att det ligger mycket i det. Det gäller bara att någon puschar en lite när man själv inte orkar puscha sig själv. Sen måste jag lära mig att gå och lägga mig trots att det är en film med en riktig heting i på tv som slutar halv 1 på natten! Som igår; gick och la mig sent natten mellan lördag och söndag för jag var hemma hos Ina, åkte till jobbet för att jobba kväll, jobbade på för fullt, kom hem och var jäääättetrött men är dum nog att sätta mig framför tv:n för att äta min kvällsmat. Inser att en film med Eric Bana (finns det någon snyggare?!) precis har börjat så jag kan inte motstå att sitta och titta (läs dreggla) en liten stund. Den lilla stunden blev till en lite längre stund, som blev en ännu lite längre stund, som slutade med att jag sett klart hela filmen, klockan var halv 1 och jag skulle upp kvart i 5. Inte smart... :)
Ne nu ska jag ta tag i mitt liv! Sov sött!
kram loui <3

November

Då var november slut och årets slutspurt inleds. Månaden som passerat har innehållit både det ena och det andra. Väldigt mycket C-uppsatsplugg! Uppsatsarbetet har gått bättre än väntat! Våran handledare inledde första handledarträffen med att berätta att vi kommer gråta många tårara över det här arbetet. Kändes som att hon gick in med en bra inställning! Eller också inte! :P Likadant andra handledarträffen då vi sa att vi tyckte det gick bra och att det inte kändes så jobbigt, svarar hon med "vänta ni bara, den är inte slut än!". Hon kanske har rätt, eller också inte! Vi får se! Men än känns det bra i alla fall och snart ska den ju in! I november har jag även passat på att träffa så mycket vänner att jag knappt har hunnit sätta mig ner och reflektera för mig själv! Men jag ska inte klaga! Älskar ju mina vänner! :) Saknar dock de vänner som jag inte inte träffat på ett tag, önskar de kunde komma hit och hälsa på mig nu direkt! Har även blivit en del sång med kören vilket är väldigt roligt! Denna veckan började jag min slutpraktik och än så länge känns det bra! Det är jättekul och efter att ha jobbat som undesköterska hela sommaren måste kag erkänna att jag verkligen har saknat sjuksköterskans uppgifter i vården! Även fast jag är jättenervös innan jag går till praktiken, eftersom jag inte vet vad som kommer hända den dagen, så känns det jättekul och spännande! :)
Förra helgen hörde jag hur det smattrade mot min ruta, och som den obotliga romantikern jag är, som har sett alldeles för många romantiska filmer, går jag fram till rutan och tittar ner med förhoppningen om att jag ska få syn på min drömprins som står där utanför och slänger småsten på rutan. Men det var det inte. Det var bara stormen Berit som knackade på för att skrämma upp mig. Jag måste seriöst sluta se på romantiska filmer! Känner att mina förväntningar på män kanske är en aning för höga?
Hur som helst! Nu blir det filmmys med systra mi och Linda :)
Ha en bra kväll!
kram loui <3

RSS 2.0