Onsdag...

Hallo!

Idag vaknade jag när mamma kom och väckte mig  och lämnade ännu ett brev till mig ifrån högskolan. Tre mornar på raken har jag väckts med ett brev från högskolan eller från någon studentkår eller fackförening, som det var imorse. Igår fick jag ett med en massa förslag på vart man kunde bo om man flyttar till staden jag ska plugga i; något som gjorde att jag blev jätteskraj =S Jag har väl alltid vetat att jag ska flytta någon dag, men jag har inte vart beredd på att den dagen snart kan vara här... Men om det blir någon flytt eller inte inom den närmsta framtiden; det vet jag inte än.. väntar fortfarande på den andra intagningen, där jag vill att det ska stå att jag kan bo kvar hemma ett tag till..

Efter lunch åkte jag mamma och min minsta lillebror in till stan för vi skulle lämna min syster på jobbet och sedan skulle vi gå i stan en stund innan vi skulle gå på bio och se på Hancock som vi bokat biljettter till. Så vi åkte in, släppte av Eve och parkerade bilen. Sedan började vi gå mot en klädaffär =) Tyvärr hade jag inte tänkt så smart precis innan vi skulle åka.. Jag tog på mig ett par nya (jättefina!!) skor, utan strumpor i. So what?! kanske ni tänker då.. Kruxet var att de går upp en bit på hälen och de har ganska hård kant och de är aningen stora, bara några millimeter för stora, men tillräckligt för att min fot ska "åka fram och tillbaka" i skon och skava upp skinet på min nyläkta häl (jag hade nämligen nyss haft ett skoskav på samma fot..). Så där haltade jag mig fram med skoskav på ena foten och fortfarande ont i den andra foten efter att jag klantat mig när jag spelade fotboll =S Hur som helst så gick vi till en klädaffär och till min stora förtjusning var det rea.. på rean!! =D Så vi gick runt i affären och provade en massa kläder, jättekul tyckte jag och mamma, men det var nog mindre kul för brorsan som var tvungen att stå ut med att springa mellan klädställningarna och provrummen i säkert en timme.. Mamma hittade en massa kläder, men jag var till min stora förvåning inte riktigt shoppingsugen.. på kläder i alla fall.. så det blev bara en jättesöt grå kortärmar stickad kofta och två par skor (tyckte det var okej att köpa båda paren med skor eftersom de bara kostade 25kr/paret!!) =D

När vi kände oss färdigshoppade skulle mamma och Fille hämta biobiljetterna och jag passade då på att sticka in i en annan klädaffär en sväng. En liten stund efter att jag gått in i affären hör jag att min mobil ringer, det var mamma hon bad att jag skulle komma, det hade blivit något krångel med biljetterna så hon hade köpt biljetter till en annan film istället. Så jag gick ut till dem utanför bion och där förklarar mamma för mig att vi inte fick gå på den filmen eftersom min lillebror bara är 12 och åldersgränsen är 15. Mamma hade frågat om man inte fick gå och se filmen i vuxet sällskap om man var över 11 (något som alltid gått förrut, i alla fall för oss) men tjejen i kassan sa bestämt att vi inte fick det =( . Så då köpte de biljetter till Kung Fu Panda.. Jag blev väl inte jätteglad över filmvalet kan jag inte påstå, men tänkte att okej de ville egentligen ochså se den andra filmen men Fille ville se denna filmen också så då får det väl gå.. Sen sa mamma att den bara gick med svenskt tal också.. något som gjorde att jag verkligen inte kände för att gå och kolla på filmen.. Så jag gick och surade en liten stund men tänkte att den fick väl duga i alla fall.

Det var fortfarande en stund tills bion skulle börja så vi gick till ett café för att fika lite. Jag och mamma köpte paj och min lillebror köpte en bulle och varm vit choklad. När vi betalat gick vi ut och sätte oss och till min stora glädje träffade jag två komisar =D De skulle precis gå så vi hälsade på varann och sedan gick de. Jag, mamma och Fille satte oss och började fika och vi hade det ganska trevligt.. Ända tills de som satt vid bordet bredvid började röka och all rök kom naturligtvis på mig! Usch och fy säger jag! Finns det något jag verkligen inte gillar (bortsett från spindlar) så är det cigarettrök! Och speciellt när folk röker i folksamlingar eller precis bredvis andrt folk!! Blää!! Jag fick dessutom svårt att andas på grund av min astma =(. Efter det var jag inte så fika sugen längre, man fick ändå alldeles för mycket paj så jag orkade inte så mycket. Och min lillebror gillade inte chokladen och jag kan faktiskt hålla med om att den var lite too much! Det kanske var gott om man bara smakade lite på den, men den var ju ingen större hitt om man skulle dricka en hel mugg!  Sedan upptäckte vi att det bara var en kvart tills bion skulle börja (lång tid enligt vissa, men jag tycker om att vara i god tid!), så då lämnade vi kvar typ hälften av vårt fika och gick ner till bion istället.

När jag kom in i biosalongen fick jag en klump i magen och bilder från den hemska dagen började återigen spelas upp i mitt huvud.. Jag har inte varit på bio sedan lördagen den 17 februari i år.. dagen då min vän valde att hon inte längre ville finnas  kvar här hos oss. Hela den dagen hade jag anat att någtot var fel, det kändes konstigt inom mig, men jag fick det inte bekräftat förren på kvällen när vi satt inne på bion med mormor för att titta på Arn. En kompis hade ringt mig innan vi gick in och sa att jag skulle ringa henne efter bion, hon ville inte förstöra filmen med att berätta. Men min syster hade fått ett sms av någon där det stod vad som hade hänt och det var då jag fick reda på det.. Det kändes som att få en kniv rakt in i hjärtat och jag kände hur tårarna började rinna ner för mina kinder.. Sedan kom det mer och mer tårar och tillslut sprutade tårarna ur mina ögon. Vi gick ut från biosalongen och satte oss på en bänk. Jag satt och grät och mormor höll om mig medan Eve ringde mamma och pappa och fixade så vi fick pengarna tillbaka. Sen satt vi och väntade på mamma och pappa och mormor och Eve försökte mata mig och få mig att dricka vatten. Sen åkte vi hem och grät..

Det var snart ett halvår sedan, men jag minns det som om det vore igår. När vi nu var där idag hade jag svårt att koncentrera mig på filmen. Jag tyckte inte den var så bra, men vem vet? jag kanske hade tyckt bättre om den om jag sett den hemma i tv-rummet istället! Jag hoppas att jag inte kommer känna såhär varje gång jag går på bio, men jag antar att det försvinner med tiden.. Det kändes i alla fall skönt att gå ut därifrån när filmen var slut! Men det känndes ändå skönt att jag klarat av mitt första biobesök sen den dagen!

Och nu är jag hemma och det känns faktiskt bättre igen =) nu när jag provat mina nya skor.. =D Ännu en gång finns det något som Paolo Nutini sjunger i en av sina sånger som jag tycker passar så bra nu! "Hey, I put some new shoes on, and suddenly everything is right!"

Ha de gött!
puss å kram loui

Grillkväll!

Hallo!

I lördags var det åter igen en underbar dag! Solen sken och livet var allmänt gött! Denna dagen började med att mamma hade fixat frukost ute på balkongen =) Efter att alla var mätta och goa kom min moster och hennes familj hem tilll oss och vi åkte tillsammans ner till den vackra sjön Tolken, som ligger några kilometer ifrån där jag bor. Så vi låg nere vid sjön och solade och badade i några timmar. Nör klockan var strax efter tre åkte vi hem för att äta lite, och det var även dags för mig att börja städa upp lite i huset eftersom några av mina kära vänner skulle komma hem till mig senare.

När klockan var runt sex kom fyra av mina gamla klasskamrater hem till mig. Det var väldigt roligt att träffa dem igen eftersom det var ett tag sedan sist (med undantag för maja).  Vi började kvälen med att grilla! Det blev, enligt mig i alla fall, väldigt gott! När vi hade suttit och ätit och snackat en stund gick vi upp till mitt rum eftersom jag bara var tvungen att visa mina nymålade möbler som jag är väldigt stolt över! =) Efter det åkte vi ner tillsammans med min familj till badplatsen där vi grillade marshmallows och badade till ljudet av ett band som spelade på andra sidan sjön på någon sorts festivalgrej eller nåt. Vi hade jättetrevligt ända tills några hästar kom och badade på badplatsen, och eftersom jag är livrädd för hästar så tyckte jag inte att det var så kul, så då gick jag upp och grillade marshmallows istället =)

När det började mörkna och vi såg en fladdermus var det dags att bege sig hemåt igen. När vi hade hängt upp badkläderna gick vi upp och tittade på film. Efter en liten tvist om vilken film vi skulle se blev det till slut "John Tucker must die", en av mina personliga favoriter. Om det är någon som inte har sett den så: Se den!! =D Under filmen fick jag även ett mess från svikaren Johan ;P. Ne.. inte svikare.. hehe skoja bara.. Han skulle hur som helst ha kommit och grillat med oss men han glömde av vilken dag det var och missade det därför. Men Johan (om du läser detta): Det gör inget, vi tycker om dig ändå (för att låna nåt från maja =P ). När filmen var slut var alla ganska trötta och det var dags för dem andra att åka och jag skulle nana. Det var ännu en toppen dag! Och om ni som var med skulle läsa detta så: tack! jag hade superkul! Hoppas vi ses snrat igen!

Nu ska jag ner och äta grillat!!
Byebye!
/Loui

Loui och Doris på stan!

Hallo igen!

Igår träffade jag en av mina kära vänner: Maja! Och jag måste säga att vi hade en toppen dag på stan! =)

Min dag började med att min väckarklocka ringde; en halvtimme senare än jag ställt den.. hm.. konstigt tänkte jag men kom sedan att tänka på att jag kanske hade snoozat.. Efter det gick jag upp, duschade och åt frukost. Maja hade sagt att jag kunde ringa vid halv elva, men eftersom att jag ofta råkar väcka folk när jag ringer till dem på morgonen eller ibland till och med på eftermiddagen, så tänkte jag att det kanske var bäst att vänta en stund! Så jag väntade en ett tag, typ en timme eller nåt och ringde sedan till Maja, fortfarande orolig för att hon skulle sova, men som tur var så var hon vaken! =)

Efter att vi bestämt när och var vi skulle träffas, tog jag mina kryckor och hoppade iväg till bilen. När jag kom in till stan ringde jag och frågade om hon satt på bussen, men den hade hon missat så jag satte mig för att vänta på Sandvallsplats. Det var ganska trevligt; fullt med ankor och en orkester som spelade utanför skivaffären. Efter ett tag kom Maja dit och vi gick, eller i mitt fall hoppade, iväg för att fika någonstans. Vi bestämde oss för att gå till stadsparken eftersom det var så fint väder. Jag köpte en glass och en dricka och maja slog på stort med en hamburgare! Så vi gick bort och satte oss på en bänk och började mumsa. Naturligtvis gick mitt rån sönder så Maja fick gå och hämta ett nytt. När Maja sedan fick sin hamburgare kom det naturligtvis en geting som gav sig på majas hamburgare hon började skrika och vifta för att den skulle åka iväg men då kommer ännu en geting som ger sig på hennes hamburgare. Hon reser sig upp och börjar vifta ännu mer och skriker sedan till getingarna "Ät ni så du kan sticka!", något som jag tyckte var väldigt roligt! Jag tänkte att om jga ställer bort min dricka lite längre bort så kanske de flyger till den istället, men det funkade tyvärr inte. Jag antar att det var mer frestade av hamburgaren och dressingen än en liten dricka..  Så när getingarna inte ger sig så bestämde vi oss för att ta med oss maten och sätta oss någon annanstans. Vi gick till en mer skuggig plats som vi tänkte att de säkert inte skulle trivas och vi kunde faktiskt klara oss ifrån getingarna! ...I ungefär en halv minut innan de kom tillbaka.. Efter att Maja sprungit runt och skrikit en stund sa hon "Nä! nu ger jag mig" varpå hon slängde sin hamburgare på marken så att getingarna kunde ta den. Men nä! så lätt skulle vi tydligen inte komma undan. När hamburgaren väl var kastad till dem var den inte intressant längre, så då tog de min glass istället, så jag slängde den också. Sedan skyndade vi oss iväg innan getingarna skulle få för sig att de skulle äta upp oss också!

Efter getingdramat gick vi iväg en liten bit och satte oss i gräset vid viskan. Vi la oss ner och solade och tittade på de vita molnen som åkte omkring på den blå himlen och snackade om lite allt möjligt =) När det blev för varmt bestämde vi oss för att gå och spela minigof, något som jag brukar tycka är roligt, men det gick inte så bra just denna gången.. Det började bra men det  gick bara sämre och sämre.. jag skyller på att jag gått med kryckor i över en vecka och att jag därför var skakig i händerna =P Maja som visste att jag hatar att förlora försökte dock att hålla mitt humör uppe genom att säga att det inte skiljde så mycket på poängen.. Det var naturligtvis inte sant, men eftersom Maja inte ville att jag skulle bli helt krossad gjorde hon sig till på de två sista banorna för att jag skulle hinna ikapp lite grann. Det gjorde jag också tack vare att hon gjorde så. Det slutade med att hon vann med sex slag.. Men hon nekar fortfarande till att hon fuskade.. Hon säger att hon inte alls gjorde sig till på de sista banorna, men jag vet redan att det var så ;)

Efter minigolfen gick vi och satte oss på bron utanför grand och satt och snackade lite.. sedan gick vi och åt pizza! Väldigt gott! VI avslutade sedan dagen med att sitta på en bänk utanför grand och snacka och drömma oss tillbaka till när vi gick där på väg till balen =)

Det var verkligen en toppendag! Det får vi göra om snart igen Doris! =)

Nu ska jag sova!
Sweet Dreams!
// Loui

Test: är du tjej?


ÄR DU TJEJ? om du får 30 kryss eller fler är du tjej...

[X] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[X ] Du har eller ha haft lösnaglar. (när jag var liten..)
[X] Har en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn. (haha ja.. men det var inte jag som la dit den!)
Totalt: 3

[X] Du har färgat håret. (eller ja.. tonat)
[X] Du brukar säga "blonda" saker.
[ ] Du har alltid din mobil med dig.
[X] Du dansar vilt när du är ensam hemma. (haha! ibland iaf!)
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
Totalt: 3

Du älskar:
[X] Glitter
[X] Färgen rosa
[X] Shopping
[X] Dekorationer
[X] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Enhörningar
[X] Disneyfilmer
[X] Ljus
[X] Blommor!
 [X] Mjukisdjur
Totalt: 9

Du shoppar på:
[ ] MQ
[ ] Pimkie
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun (är inte det en film?!)
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] Madonna
Totalt: 2

Du säger ofta :
[ ] Whatever
[ ] Oh my god!
[x] Vet inte
[ ] Cuite
[ ] Hot
[X] Visst
[x] Säkert
[x] Ursäkta?
[ ] Fabulous
Totalt: 4

Du läser:
[ ] Frida
[X] Cosmopolitan
[X] Glamour
[ ] Marie Claire
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Popcorn
[ ] Star Flash
Totalt: 2

Du älskar dessa filmer:
[ ] Elizabethown
[ ] Girls Club
[X] Freaky Friday
[X] The Notebook
[X] A Walk To Remember
[X] Sweet home Alabalma
[ ] Where The Heart Is
[ ] Just My luck
[X] John Tucker Must Die
[ ] Pledge This
[ ] Girls United
[X] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] Mona Lisas Smile
[ ] My girl
Totalt: 6

Du brukar kolla på:
[X] Lost
[ ] America's Next Top Modell
[X] Projekt Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[X] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
 [X] Grey's Anatomy
[X] OC Califonia
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[X] One Tree Hill
[ ] Heroes
Totalt: 6

Gillar:
[ ] Paris Hilton
 [ ] Jessica Simpson
[X] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[X] Beyonce Knowles
[X] Christina Aguilera
[X] Hillary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[X] Gwen Stefani
Totalt: 5

TOTALT: 40! = jag är en tjej!

gör testet själv och avgör om du också är en tjej! =D


sweet dreams!



who knows just what the future holds?

Hallo!
Nu är gymnasiet över och jag behöver egentligen inte skriva mer på den här bloggen.. men tänkte att det kanske kunde vara lite kul ändå  =)

Nu är som sagt gymnasiet över för min del. Den 5 juni tog jag studenten och det kändes underbart! Dagarna innan den dagen känndes overkliga, som om det vore en dröm. Det gjorde studentdagen också och jag undrar fortfarande om jag inte ska vakna upp snart. Men någonstans inom mig så vet jag att det faktiskt är verklighet och jag nu befinner mig i något som jag för ett halvår sen kallade framtiden.. Framtiden var då något som jag både såg fram emot, för att slippa det som var då, men även något jag fruktade. Det var något okänt och jag visste inte alls vad som skulle hända. Förrut var det annorlunda, vid sommarloven.. då var det bara skönt att skolan skulle ta slut så man kunde få vila och bara ha kul, för att sedan komma tillbaka till rutinerna i skolan på hösten. Det var som att någon annan "bestämde" vad som skulle hända i mitt liv den närmsta tiden.. i alla fall angående skolan. Nu efter studenten var det annorlunda.. då hängde allt på mig själv.. något som jag har tyckt har varit lite jobbigt. Tänk om jag skulle välja fel.. eller finns det något fel eller rätt vad gäller valen om min framtid?

Men även om jag var jättenervös inför studenten, så tror jag aldrig att jag varit så lycklig i hela mitt liv =) det var en underbar känsla! Och när jag sprang ut på trappan sjungandes på studentsången började tårarna komma och spänningarna att släppa! Det var en obeskrivbar känsla, men jag tyckte att den påminde lite om känslan av frihet och lycka!

Så nu står jag här; i framtiden. Den tiden som jag alltid tänkt att det är så långt dit. Men nu är jag här.

Jag vet fortfarande inte exakt vad som kommer hända i min närmaste framtid, men jag vet lite mer nu än jag visste då. I våras sökte jag till högskolan och nu har jag fått besked. Jag kom in på mitt andrahandsval, men står som nummer 1 som reserv om någon hoppar av på mitt första val.. så det är bara att hålla tummarna! Håller även på att leta jobb och ska börja ta körlektioner snart för nu vill jag verkligen ha körkort! Har även börjar fundera lite på att åka utomlands lite.. är sugen på att åka till skottland eller italien.. och paris.. men det dröjer nog ett tag.. Så det är delar av min framtid.. får väl se vad som händer mer..

Ibland önskar jag att man kunde få bestämma saker som kommer hända i framtiden.. sådant som inte går att bestämma själv eller som inte går att ändra på.. Mest av allt vill jag ha tillbaka min underbara vän. Jag saknar henne grymt mycket och när jag tänker på att jag aldrig mer kommer träffa henne gör det ont i mig. Det har gått lite mer än 5 månader och det har inte gått en dag utan att jag har tänkt på henne. Vissa stunder glömmer jag bort att hon inte finns mer och kommer på mig själv när jag ser en bild på henne. Några gånger nu i sommar har jag vart nära att skicka ett sms eller ringa till henne, men så kommer jag ihåg. Det finns så mycket jag vill berätta för henne och så mycket jag vill prata med henne om, sånt jag bara kunde snacka om med henne. Den enda gången jag kan träffa henne och snacka med henne är när hon besöker mina drömmar med sitt stora leende och sina bamsekramar. Men jag har börjat inse att hon inte kommer tillbaka hur mycket jag än vill det.. det är väl det enda jag vet säkert om framtiden..

Sen vet jag att jag ska sova nu!

Sweet dreams!
kramar loui

RSS 2.0