Spel

För snart två veckor sedan var jag och bowlade med mina kompisar. Tyvärr vad gäller spel kommer ofta en av mina dåliga sidor fram, kanske min allra sämsta sida. Jag är en sååå dålig förlorare. När det går dåligt för mig blir jag så arg och sur att jag blir irriterad på mig själv. Det borde inte handla om att vinna, det borde handla om att ha kul med dem som betyder något för mig. Så den senaste veckan har jag försökt fundera på vad det beror på att jag är en så dålig förlorare och var all den ilskan kommer ifrån. Jag har några olika teorier om vad det kan bero på:
Teori nummer 1: Jag vann ofta när jag var liten, genom att de vuxna lät mig vinna men också för att jag hade väldigt mycket tur när jag var liten (tyvärr har jag växt ifrån den turen!). Eftersom jag oftast vann lärde jag mig inte hur det känndes att förlora. Jag kan tillägga att det som för mig är värre än att förlora är om någon fuskar så att jag vinner. Jag tror att även detta beror på denna teori; att de vuxna lät mig vinna.
Teori nummer 2: När jag blir arg för att jag fölorar beror det egentligen inte på att någon annan vinner utan att jag förlorar. När jag förlorar känns det som jag har misslyckats och jag är, som jag berättat om i ett tidigare inlägg, rädd för att misslyckas. När jag misslyckas med något känns det som att folk tycker att jag är dålig och det räcker med en liten nedlåtande kommentar för att jag ska bli krossad. Jag vill inte vara dålig på något. Jag vill inte att någon annan ska tycka att jag är dålig på något. Jag känner mig svag när jag gör dåligt ifrån mig. Det enda jag inte förstår är varför jag bryr mig så mycket om vad andra tycker och tänker om mig? Jag trodde att jag inte brydde mig men tydligen så gör jag det ändå.
Något som dock är positivt är att jag har börjat bli en bättre förlorare! I takt med att min självkänsla har förbättrats har jag också börjat acceptera att jag inte behöver vara bäst (eller ens bra) på allt. Jag tror att det är viktigt att fokusera på och lägga energi på de sakerna som man faktiskt är bra på istället för att leta fel på sig själv. Så därför tänker jag avsluta detta inlägg med att berätta hur bra jag är! Jag kan ju börja med att berätta att om jag är en arg förlorare så är jag en dubbelt så glad vinnare! Vinner jag blir jag hur glad som helst och det bara bubblar inom mig! Sen är jag en bra vän, jag är bra på att lyssna och jag bryr mig verkligen om mina vänner och min familj. När de är glada ler jag med dem och när de är ledsna gråter jag med dem. Sen är jag bra på att pussla, jag tar fina kort, jag kan sy mina egna kläder och är jag på rätt humör kan jag sprida både glädje och kärlek!
Ta vara på varandra och glöm inte att älska dig själv! Du är perfekt precis som du är!
puss å kram loui <3


Barbiehus!

Hallo! Här kommer lite bilder från mitt och min systers barbiehusbygge! Kanske ska säga att pappa gjorde en stor del av jobbet också! Han blev mer delaktig än han önskat! :) Vi blev hur som helst väldigt nöjda med huset! Nu står det hemma hos våran lilla kusin och Barbie och Ken har flyttat in!
Det var såhär vi först tänkte att huset skulle se ut. =)
Det första barbiehuset i historien som inte är rosa?
En garderob som jag tillverkade genom att klä en gammal
chokladkartong med fina tapeter och satte i glasspinnar (typ) som hyllor. =)
En gammal BH blev en kudde. Vakthund måste ju såklart finnas också!
Eve bygger solstol och ett bord! =)
Barbie måste ju ha något att läsa när hon ligger och solar!
Eve tillverkade detta fina kort!
Det första Barbie gör när hon flyttar in är att sätta sig i badet!
...medan Ken lägger sig och solar och läser Glamour =)
Garderoben har börjat fyllas =) Naturligtvis finns en idolbild på Manboy!
Hoppas ni tyckte det var lika fint som vi tycker att det är!
ciao ciao! =D

Mars

Ännu en månad har gått av detta året. Tiden bara springer förbi! Snart är vi mitt uppe i julstressen igen! Okej det kanske var lite att ta i, men ni förstår vad jag menar! Så vad har jag haft för mig den senaste månaden? Jag har haft praktik på en barnmottagning, fått vara med på förlossning och BB. Det var helt fantastiskt! Jag har äntligen börjat komma igång med träningen igen vilket känns väldigt roligt! Så fort isen har smält bort här hemma är tanken att jag ska börja ut och jogga; något som jag har drömmt om ett flertal gånger nu i vinter (och när jag skriver drömmer så är det på natten när jag sover som jag menar). Det ska bli riktigt skoj! Vi är några tjejer som har tänkt att springa Kretsloppet i höst så det är väl dags att börja öva inför det! Ser verkligen fram emot detta!
Min kör har precis börjat sjunga med ett sångsätt som kallas Edge. Det är den typ av sångteknik som hårdrockarna använder sig av! Det är riktigt kul när man får kläm på det! Det är väldigt roligt att höra hur stor skillnad det blir på klang i kören beroende på vilket sångsätt man använder sig av! Och jag måste bara lyfta fram min körledare lite för hon är helt fantastisk! Hon har så mycket glädje och energi som smittar av sig på hela kören. Hon har verkligen hjälpt mig att utveckla min sångröst, mer än vad jag trodde var möjligt! I kören är det en sådan gemenskap och det känns som man får vara sig själv när man är där. Det spelar ingen roll hur gammal man är, hur man ser ut, hur lång, kort, tjock eller smal man är, vad man jobbar med och så vidare. Alla är lika välkomna och vi har alla lika kul tillsammans. Trots dessa skillnader har vi ett gemensamt intresse: sången!
Jag och min syster har också byggt ett barbiehus till våran kusin! Tänkte lägga upp lite bilder på det men har dem inte på datorn än så jag lägger upp dem en annan gång! Det var ett roligt projekt, men vi hade inte räknat med att vi var tvugna att bli klara på så kort tid! Vi tänkte att det är ju låång tid tills vi ska ge bort det men i själva verket var det bara en vecka när vi väl kom på att det kanske var dags att börja! Haha men det blev bra!
Nu ska jag gå och kolla på house! =D
Ha det fint i det härliga för-vår-vädret!
puss och kram från loui <3

RSS 2.0