April

Sommaren närmar sig med stora steg för att lämna den långa och kalla vintern bakom sig. Värmen börjar komma och livet är allmänt härligt! April har sprungit förbi - precis som alla andra månader detta året - så snabbt att man knappt hinner med i svängarna. Har hänt en hel del denna månaden. Idag skickade jag in de sista arbetena till den senaste kursen och en ny kurs börjar på tisdag. Påsken har kommit och är snart över! Har haft en riktigt bra påsk i år  faktiskt! Det började med att jag hade en riktigt bra pluggdag både onsdagen och skärtorsdagen. Skärtorsdagen avslutades i goda vänners lag med grillning och sällskapsspel! Det var längesen jag hade så roligt och skrattade så mycket! =) Måste säga att jag har de bästa och finaste vännerna som finns! Långfredagen hann jag med en hel del; jag och min kompis (som jag för övrigt ska åka till Norge med i sommar) började dagen med en joggintur. Lite halvtrötta efter gårdagen tog vi oss ut i värmen och besätmde oss för en runda i skogen. Allt flöt på helt okej i lagom takt tills min kompis hoppar upp i luften mitt under ett steg och skriker: "Aahaha en ooorm!!!" PANIK!!! Oj vilken fart vi fick! Haha! Jag är livrädd för ormar och fick för mig att ormen följde efter oss så vi sprang en bra stund innan vi trappade ner på tempot! Vi tror att det var en ung huggorm som hon trampade på så det var väl tur att vi satte fart! Efter joggingturen åkte vi ut till Hofsnäs tillsammans med min syster för att träffa två andra kompisar. En av dem var hemma och hälsade på då hon tillbringar vårterminen i England. Det var kul att ses igen och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag. När vi var hemma igen tittade vi på den senaste Harry Potter filmen. Den var helt okej men jag måste säga att jag gillar böckerna bättre. Men det är klart att det är svårt att få samma djup i en film som man kan få i en bok. I filmer får man oftast bara se vad som händer, men det som jag upplever som mer intressant är hur de tänker, vad som får dem att komma fram till ett beslut och vad de känner - något som kan vara svårt att få ut i filmen.
Påskafton firade jag med familjen. Vi bytte påskägg och åt gott grillat kött! Sen passade jag på att skriva klart mina sista uppgifter som jag hade i den senaste kursen. Idag har jag mest tagit det lugnt - solat lite, sått frön, löst sudokun, tagit en promenad med en gammal kompis, sett på film med mamma och syster =) En riktigt härlig dag helt enkelt. Imorgon bär det av till Halmstad med kören där vi ska sjunga tillsammans med en kör därifrån. De var här för några veckor sedan och sjöng med oss här hemma och nu kommer vi till dem. Vi får hoppas att det blir bra! Är dock lite orolig med tanke på maten - vi ska bli bjudna på Tai-mat, vilket är jättegott! Men min mage klarar inte alltid av det, så det blir spännande imorgon! Får ladda med Proviva på morgonen! =)
Nu måste jag gå och lägga mig så att jag får min skönhetssömn!
Ha de fint i det härliga vårvädret!
kraaam <3
loui

Dags för gospel!

Så var denna arbetsveckan slut! Denna veckan gick lika fort som den förra - om inte snabbare! Fick sluta tidigare från praktiken idag vilket var ganska så skönt! Trivs superbra på praktiken, men när man är där en så kort period så vill man försöka hinna med så mycket som möjligt och man villa vara med överallt! Det gör att man är ganska trött i huvudet på fredagen! När jag kom hem bakade jag bullar att ta med till kören imorgon och tog sedan en härlig joggingrunda med Stina. Börjar kännas bättre och bättre med joggingen, känns verkligen som att konditionen (och astman) blir bättre av träningen, vilket gör det roligare att fortsätta! Imorgon blir det en heldag med sång! Min kör ska ha en gospelkonsert tillsammans med en kör ifrån Halmstad vilket ska bli riktigt roligt! Så vi ska öva hela dagen tillsammans och på kvällen blir det konsert! Förhoppningsvis kommer det mycket folk och tittar - blir ju lite kul om vi är fler i kören än i församlingen (vi kommer bli runt 80 personer i kören)! Så ikvälll ska jag bara ta det lugnt och ladda upp inför morgondagen!
Ha de fint!
kram loui =D

Härliga lördag!

Efter en rolig men aningen snurrig vecka är det äntligen helg! Denna veckan har jag börjat min praktik på ett nytt ställe. Det har varit en bra vecka och jag trivs verkligen jättebra! Men som alltid på nya ställen med nya rutiner så blir man aningen trött i slutet av veckan. Det är synd att denna praktiken bara är tre veckor, det känns som att man slutar precis när man börjat komma in i arbetet. Fast de senaste två dagarna har varit roliga då jag kunnat börja göra lite själv! Har tagit en massa blodtryck, tagit bort suturer och igår var jag med på lab och tog en massa blodprover! =) Måste sägat att man blir väldigt glad när man lyckas utan att patienterna tycker att det gör alltför ont! Så det blev en bra avslutning på arbetsveckan. Helgen började jag med en joggingrunda (ÄNTLIGEN!) med Stina. Det var riktigt kul och jag hade mycket spring i benen efter denna långa vinter! Var kul att se att konditionen var något bättre än vad jag väntat mig! Nu håller jag på att storstäda (eller ja egentligen sitter jag ju här och skriver, men jag tar en paus :P) mitt rum! Börjar se riktigt fint ut nu! =) Ikväll blir det Gentlemen's night med syrran =) Ser fram emot detta! Nu ska jag återgå till min städning!
Ha det fint!
kram loui =)

RSS 2.0