Tisdagkväll

Det är tisdag kväll och jag sitter här på mitt rum och lyssnar på musik. I helgen ska jag vara med på en sångtekniks-kurs och jag är jättenervös! Till kursen ska man välja ut en sång som man ska sjunga. Jag tror att jag har bestämt mig men är inte helt säker. Det är jättesvårt! Men spelar egentligen inte så stor roll vilken låt det blir, bara jag vågar sjunga inför det andra så är jag glad. Denna kursen ska bli kul och jag hoppas verkligen att jag kommer att utvecklas, men samtidigt är jag livrädd! Det känns det som att jag ska slänga mig handlöst ut för en klippa. Får väl bara hoppas att jag kommer ihåg att ta på mig fallskärm! Men på förra körövningen verkade det som att vi alla som ska vara med kände ungefär på samma sätt och det känns lite som en trygghet. Är glad att kursen är med dem i kören, annars hade jag nog inte gått den.
Jaja, nu ska jag sova! Sov sött! kram loui <3

Kräftfiske!

Efter en lång och härlig sommar fylld med jobb och umgänge med mina vänner börjar hösten sakta men säkert närma sig. Löven börjar få lite härliga färgen, vindarna är något kyligare och det börjar lukta höst ute! Underbart! Jag älskar verkligen hösten! Den är så mysig och det är så vackert! Och för det mesta har jag inget emot att det regnar heller! I fredags slutade jag mitt sommarjobb, har verkligen trivts bra där och skulle gärna jobba som färdig sjuksköterska där. På lördagen tog jag med mig tre av mina fina vänner ner till kusten där vi spelade volleyboll, badade, grillade, spelade minigolf och hade det allmänt gött! Igår och idag fick jag följa med dem ut och fiska kräftor, vilket jag aldrig har gjort förrut så det var spännande! :) Måste säga att jag känner mig väldigt stolt över att jag vågade ta i en död fisk! :D Så imorgon blir det kräftskiva! Får erkänna att jag egentligen inte tycker om kräftor, eller jag har snararde aldrig vågat äta allt på dem (äter bara klorna), men jag antar att det är hög tid att lära sig det nu! Till sist tänkte jag bara göra en lista av de saker jag tycker bäst om med hösten!
* Barca börjar spela igen efter sommarlovet
* Löven på träden får så fina färger
* Det prasslar så härligt när man går och sparkar med fötterna i löven på marken
* Man kan plocka svamp
* När det blåser höstiga vindar så att håret blir alldeles ruffsigt
* Det börjar bli kallare så man kan ta på sig en massa goa stickade tröjor
* När det är riktigt ruskigt höstväder kan man tända en massa ljus och vira in sig i en massa filtar och ha filmmys
* eller läsa en bra bok
* eller sätta sig framför brasan och dricka te
* Härliga höstpromenader
Ha det fint och njut av hösten! Det är en underbar tid! kram loui <3

Stjärnfall

Något av det bästa jag vet är att sitta ute och titta på himlen. Allra bäst är att sitta ut mitt i natten då jag kan se den vackra stjärnhimlen. I dag, eller kväll eller natt (vet inte vilket som passar bäst) lyckades jag få med mig min syster ut på balkongen. Hon satt i en av fåtöljerna och själv la jag ut lite filtar och dynor på golvet och virade in mig i mitt täcke. Hur mysigt som helst! Så låg (och satt) vi där ute och tittade på stjärnorna och pratade (och flummade) och sjöng julsånger - av någon konstig anledning, möjligtvis för att många julsånger innehåller stjärnor, eller så är det för att de enda sångerna vi kan sjunga i stämmor på är julsånger :P
Jag vet inte om det stämmer, men jag har fått för mig att det är störst chans att få se stjärnfall i augusti. Det har i alla fall varit så för mig. Jag tror bara jag har sett stjärnfall i augusti bortsett från ett som jag såg i december. Hur som helst så såg jag fyra stycken idag/kväll/natt, och sex stycken i torsdags dag/kväll/natt. Det är verkligen så vackert och häftigt och helt otroligt. Jag sitter gärna ute i flera timmar bara för att få se något som är borta på några sekunder. Vissa stjärnor verkar falla snabbare än andra. Jag såg ett stjärnfall inatt som det såg ut som att den föll i slow motion; ja för att vara ett stjärnfall då. Den försvann ju på några sekunder men den var ändå långsammare än de andra jag såg. Om ni fattar vad jag menar... :) Vackert hur som helst!
När jag sitter och tittar upp i himlen så känns det som att det är lättare för mina tankar att flyga runt. Som om de får mer utrymme för att finnas till när jag har den oändliga himlen framför ögonen på mig. Den är verkligen oändlig. Det är så stort att jag inte riktigt kan förstå. Det är vackert och helt otroligt, men samtidigt lite smått skrämmande. Jag tänker, vi är så små och oskyddade egentligen. Hur skyddad är jag egentligen när jag sitter här i mitt hus. Om en stor meteor skulle bestämma sig för att falla rakt ner på jorden skulle vi bli mos ändå. Vi är så oskyddade. Nu låter jag kanske lite smått galen och deprimerad, men det är inte riktigt så illa :) jag menar bara att allt är så stort och vi är så små. Ja, det är svårt att få fram hur jag tänker. Rummet känns för litet för att tankarna ska kunna tänka klart. Eller så är det bara så att klockan är för mycket... :) Så jag antar att det är dags för mig att gå och lägga mig. Var bara tvungen att refliektera lite! Så sov sött!
kram loui :)

RSS 2.0