Pyssel

Då var det fredag igen! En tenta gjord idag, en (två) kvar på måndag. Tentan idag kan ha gått precis hur som helst, men det kändes som att det gick bra så jag hoppas på det! Denna helgen kommer, som ni säkert redan räknat ut, bestå av en massa plugg! Ska bli ganska kul att sätta sig och gå igenom allt vi gjort genom utbildningen, se hur mycket man kommer ihåg. Förhoppningsvis kommer man ihåg mer än vad man tror! Tänkte lägga upp lite bilder på en klänning jag sydde i somras och ett armband jag pillade ihop förra veckan :)

Först skrev jag upp vilka delar som skulle med till klänningnen.

Sedan ritade jag av möstret och klippte ut det...

... och tog fram tyget, nålade fast och ritade av mönstret...

...och klippte ut det. Sedan nålade jag ihop delarna...

... och sydde ihop dem :)

...och sydde lite till... tills...

...klännigen var klar! :)

Och såhär blev armbanden:

 

Ha en underbar helg! kramar från loui <3


Fredagkväll

Var ett tag sen jag skrev nu! Så vad händer i mitt liv för tillfället? Jag har fyllt år och hade en mycket bra födelsedag och en ännu bättre födelsedagsmiddag med mina kära vänner! Blev riktigt glad att så många kunde komma <3 Veckan efter det var det kräftskiva med syrran och några andra kära vänner, riktigt mysigt! Där emellan har det varit en hel del plugg. Är inne i slutspurten nu på min utbildning! Bara en tenta i denna kursen, en sluttenta på allt vi lärt oss under dessa 2,5 åren, slutpraktik, uppsats och opponering! Sen är jag klar! :)
För övrigt håller jag på att öva inför våran gospelmässa med kören! Ser verkligen fram emot den! Tror det kommer bli riktigt bra! Speciellt nu efter CVT-kursen. Kände att jag fick en liten självförtroendeboost där! Något jag försöker få in i mitt liv just nu är att se allt ur en positiv synvinkel och jag måste säga att det går riktigt bra! Den lila extra energi jag lägger på att vända de negativa sakerna till positiva är väl investerad då jag slipper hänga upp mig på att något är dåligt - vilket faktiskt tar mer energi som jag skulle kunna lägga på annat. Det är bättre att göra det bästa av situationen även fast man inte är nöjd med den än att gå och sura över att det inte blev precis som man hade tänkt sig! Så det är mitt budskap till er idag! Tänk positivt! Blev det inte som du hade tänkt dig? Visst det känns tråkigt, men arga av dig lite och vänd sedan på steken och se de positiva sakerna med det! Du kanske kan få ut något annat av det än vad du hade fått annars? Det kanske rent utav blir mycket bättre? Och blir det inte bättre så vad gör väl det? Det måste inte alltid gå bra. Sen är det mycket roligare att smitta andra med glädje och positiva tankar än av arga negativa tankar. Tänk på att delad glädje är dubbel glädje! Och vore det inte väl värt om du lyckades göra dagen bättre för någon bara genom att slänga iväg ett leende eller en positivboost till någon som behöver det?
Ja, nu har jag fått ur mig vad jag ville för idag! Ha en underbar helg!
puss och kram loui <3

RSS 2.0