Sista försök

Okej nu var det över ett år sedan sist, men jag tänker ge den här bloggen ett sista försök. 
 
Tiden flyger förbi så himla fort. Nu är det snart jul igen trots att det känns som att vi nyss firade midsommar. Det senaste året har jag försökt fokusera mer på vad som händer här och nu än vad som ska hända. Visst är det viktigt att ha något roligt att se fram emot, men när det väl kommer går det över så fort och det är så mycket tid som går förlorad av att bara gå och vänta på något som ska komma. Kanske det är är resan mot målet som är det egentliga målet och målet kanske egentligen bara är en höjdpunkt på resans gång? 
 
Carpe diem har blivit mitt nya motto. Jag som tidigare har varit lite av ett kontrollfreak som har velat ha allt planerat in i minsta detalj har börjat släppa lite på tyglarna och har börjat bli mer spontan. Jag tycker fortfarande att det är lite jobbigt att inte ha full kontroll över precis allting men jag har mycket roligare på spontana aktiviteter än de som är planerade sedan flera veckor tillbaka. Och kontrollfreaket i mig får jag ju ändå släppa lös på jobbet där jag måste ha kontroll över precis allting. Tror det kan vara nyttigt att vara lite mer spontan när man är så kontrollerande på jobbet. Det får inte ta över ens liv. Så nu har jag till exempel börjat göra spontanbesök hos min BFF, fått för mig att jag vill gå på bio och går dit samma dag utan att ens veta vilka filmer som går och jag går ner på stan utan att ha skrivit in det i min kalender en vecka i förväg. Det känns befriande! :P
 
Jag och ett tjejgäng har också börjat träffas mitt i veckan och hitta på roliga saker, för vem säger att man bara kan träffas på helgen? Så vi är nu stammisar på ett Pubquiz och våra talanger på biljardbordet börjar utecklas. Det är ju sånt här jag vill minnas och berätta för mina framtida barn och barnbarn - inte hur jag satt hemma i TV-soffan varje kväll i väntan på bättre tider. Bättre tider kommer inte automatiskt - du måste skapa dem själv. 
 
Ha en bra kväll!
kram loui

RSS 2.0